zondag 2 juni 2013

Puymeras



Vandaag is de zomer begonnen, een stralende dag, fijn weertje om eens een Vide Grenier te bezoeken, en die was er in Puymeras, waar de Cave de Comtadine is gevestigd.

Deze was te bate van de school, veel te zien en aangeboden, zowaar ook echte kunstwerken, toch wel €  20 per stuk maar bij aankoop van 2 van de hand van dezelfde meester kon toch wel met € 30 worden volstaan.

We hebben ze toch maar laten liggen, wel zijn we in het gelukkige bezit gekomen van een echte gietijzeren Creusotpan, een fraai exemplaar voor € 3 , dus togen we uiteindelijk heel gelukkig huiswaarts, na uiteraard een drankje op een terras, waar we beiden omhelsd werden door het bedienend personeel in de persoon van Hassan, een bekende uit Mollans.
Zo zie je dat de wereld heel klein is.

Op de terugweg naar huis werd onze aandacht getrokken door een opvallend aanbod.

Hoewel onze kennis van de franse taal redelijk tot goed genoemd mag worden begrepen we eerst niet wat er aangeboden werd, maar toen we verder reden zagen we het stalletje en wisten we ook waar het over ging.

We hadden nog aardbeien genoeg, maar hieruit blijkt dat sommige fransen ook wel eens problemen hebben, om dit te bevestigen bleek de tekst op het volgende bord hetzelfde te zijn.

Dus aardbeien zonder suikeR.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten