vrijdag 8 juni 2012

Fontaine de Vaucluse



Vandaag een ritje naar Fontaine de Vaucluse gedaan, was een hele onderneming want we zijn heen over Carpentras gegaan en hadden vergeten dat het marktdag was, dus door de stad, waar de helft van de doorgaande wegen i.v.m de markt waren afgesloten en Tom hierdoor helemaal in de war raakte, maar toch op mijn eigen gevoel door  gekacheld, Puck zag al die leuke kraampjes maar afspraak is heilig dus niet gestopt voor koopjes. Leuk ritje uiteindelijk en aangekomen in Fontaine, ondanks de drukte, wel leuke dingen te zien.
Dat laatste gat is in eerder in het voorjaar niet te zien omdat, en het smeltwater van de Mont Ventoux en de restanten regenwater er uit spuiten, nu sijpelt er wel zoveel ondergronds door dat het toch nog een echt begin van de Sorgue wordt, een snelstromend ding waar ook kajakwedstrijden in gehouden worden.
In de grot, dus de laatste foto heeft in het verleden ook een groep duikers van Jaques Cousteau een soort record gevestigd, zij doken meer als 300 meter de grot in en volgens de verhalen weet men eigenlijk niet hoe diep ze zijn.
Leuk bezoek en op het water geluncht.
Op de terugweg een andere weg genomen, via Mazan, maar ook daar was een wegomleiding en kom je daardoor juist langs nog leukere plaatsen en volgens Tom toch maar 4 km meer gereden.
Trouwens die Tom moet je lekker uitzetten en je neus achterna gaan.
Het is hier toch echt verrassend mooi, en  telkens weer iets anders. we gaan nu even onderuitzakken voor de Apero, moet ook gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten