donderdag 27 september 2012



Ook aan deze reis hoort een eindverslag toegevoegd te worden.

Maandag ochtend, een ontzettende stortbui was een teken dat we maar moesten vertrekken, leek het maar het was nog steeds lekker warm en s,middags zou alles weer bij het oude zijn dus gewoon lekker weertje.

Omdat we de eerste dag besloten hadden om niet verder dan tot Beaune te rijden hadden we alle tijd, rustig de auto ingepakt en de laatste boodschapjes gedaan, om 11.30 vertrokken en via de N7 tot Vienne en vandaar de autoroute , toch maar tot Beaune, het was heel erg druk op de N7 , ik schoot niet op en heb me daardoor toch laten verleiden om de snelste weg te kiezen.

De volgende ochtend echt vanaf Beaune helemaal tot Maubeuge de oude binnenwegen gaan rijden, zoals we dat vroeger deden, was heel nostalgisch , maar dan komt weer dat beroemde verhaal dat het een hele dag in beslag neemt om 450 km te rijden. De foto's hierboven laten zien dat ze in de Bourgogne toch nog liever met de hand plukken, al hoorde ik dat het uit nood gedaan wordt omdat de ranken te dicht geplant zijn voor de meeste machines, lijkt mij niet, maar kan waar zijn
. Terugkomend op mijn verhaal, het rijden gaat niet echt vlot.
Er zijn zo nu en dan van die stukken dat je even door kunt kachelen, maar door dorpjes heen, waar iedere Fransman voor je dus keurig afremt tot 50 km, merk je dat het echt niet opschiet, maar we wilden dat en het is toch wel leuk, en we hadden de tijd.

Toch tamelijk vermoeid in het hotel aangekomen en daarna ons , voor dit jaar laatste "uit" etentje in Frankrijk, alhoewel Maubeuge toch wel Belgisch aan doet en de mensen ook wat anders zijn dan in Mollans
,was heel lekker, maar weinig trek, zelf mijn Ricardje vooraf smaakte niet .

De volgende ochtend op het laatste stukje naar huis 9 uur weg 12 uur thuis, dus dat ging weer lekker vlot.

Uiteindelijk viel het oponthoud wel mee , want we hebben er in het totaal 17 uur over gedaan, wel vermoeiend maar leuk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten